Antwerpse zussen lanceren ethisch en boho-geïnspireerd juwelenmerk

Antwerpse zussen lanceren ethisch en boho-geïnspireerd juwelenmerk

Juna Fae’s allereerste collectie bestaat uit een reeks elegante ringen van gerecycleerd 18 karaat goud en lab-grown diamanten.

Stefanie, Nathalie en Lisa Koulouris lanceren samen Juna Fae. Juna Fae is een nieuw, eigentijds en boho-geïnspireerd juwelenmerk met ringen van gerecycleerd 18 karaat goud en lab-grown diamanten. Van ontwerp tot marketing: alles ligt in handen van de 3 stijlvolle zussen die tezamen meer dan 25 jaar ervaring hebben in de luxe mode- en cosmeticasector.

Together, we put the love in fine jewelry

De Koulouris zussen groeiden op in de Antwerpse diamantwijk, maar bezochten er zelf nooit een juwelier vanwege de hoge prijskaartjes, portiers aan de deur en het gebrek aan transparantie rond de herkomst van de materialen. Zo startte hun online zoektocht naar betaalbare en transparante juwelenmerken die passen bij hun voorliefde voor vintage juwelen. Wat ze ook online niet vonden, creëerden ze zelf: een transparante, ethische en vooral erg stijlvolle boho collectie ringen.  

De ambitie van de zussen voor Juna Fae is groots, samen willen ze in Europa de traditionele diamanten juwelenindustrie flink door elkaar schudden met een transparante en toegankelijke online shopping belevenis.

Een ode aan moeder natuur 

Voor de collectie liet Stefanie, ontwerpster van de ringen, zich inspireren door familie erfstukken en vintage juwelen die ze tijdens haar verre reizen meebracht. Alle ringen zijn vernoemd naar bloemen, een ode aan moeder natuur. Zo heb je bijvoorbeeld de ‘Jasmine Ring’ of ‘Rosemary Ring’ die elk een uniek verhaal vertellen. 

Verder verklaart Juna Fae in haar duurzaamheidsverklaring enkel te werken met gerecycleerd 18 karaat goud (geen milieuvervuiling door kwik of waterverspilling door goudmijnen), lab-grown diamanten, gerecycleerde verpakkingen (FSC gras papier en vegetale inkt en soja was) en CO2 neutrale verzendingen. Ten slotte, worden de juwelen allemaal handgemaakt in de Benelux in een atelier aangestuurd door zonne-energie.

“We dromen al jaren van een familiezaak die niet alleen aansluit bij onze levensstijl en passie voor mode en lifestyle, maar ook bijdraagt aan een betere toekomst. Na jaren ervaring opdoen in de luxe mode- en cosmeticasector in de meest uiteenlopende rollen hebben we besloten om onze krachten te bundelen en met onze duurzame juwelen van Juna Fae een verschil te maken. Het is onze missie om de liefde terug in de ambacht van juwelen te brengen. Liefde voor de planeet, voor haar grondstoffen en haar bevolking, zodat het krijgen van een mooi juweel écht liefdevol kan zijn, Stefanie, Nathalie en Lisa Koulouris.”

Praktische informatie:

De Juna Fae collectie omvat 16 ringen gemaakt van gerecycleerd 18 karaat goud en lab-grown diamanten. Elk Juna Fae stuk wordt met grote zorg handgemaakt in Antwerpen. De prijzen liggen tussen €350 en €950. De collectie is verkrijgbaar via de webshop of via afspraak in de Juna Fae showroom (Anna Van Hoorstraat 18 in Antwerpen). Meer informatie via junafae.com.

Noot aan de redactie, niet voor publicatie:

Ben je geïnteresseerd in een interview met de powervrouwen achter Juna Fae? Neem je de Juna Fae ringen graag mee op in een styling? Neem voor meer informatie/bij verzoeken contact op met:

Manon Acke
E: manon@twoisacrowd.com
M: 0032 470 18 76 83

Over Juna Fae

Juna Fae is een ethisch en boho-geïnspireerd juwelenmerk opgericht door drie Antwerpse zussen, Stefanie, Nathalie en Lisa Koulouris. Met Juna Fae brengen ze een collectie elegante ringen van gerecycleerd 18 karaat goud en lab-grown diamanten op de markt en dit middels een transparante en toegankelijke online shopping belevenis. Juna Fae’s missie is om de liefde terug in de ambacht van juwelen te brengen. Liefde voor de planeet, voor haar grondstoffen en haar bevolking, zodat het krijgen van een mooi juweel écht liefdevol kan zijn. Meer informatie: junafae.com.

Contacteer ons
Manon Acke
Manon Acke PR & Communications, Two is a Crowd
Manon Acke
Manon Acke PR & Communications, Two is a Crowd
Over Two is a Crowd

Two is a Crowd gives center stage to purpose-driven brands and non-profits through PR, ambassador marketing, strategic partnerships, fundraising and (editorial) copywriting.

Find out more on our website: https://twoisacrowd.com.

Two is a Crowd
Urban City
Ankerrui 9
2000 Antwerpen