Duurzame en lokale textiel, fashion en lifestyle in de kijker op FaKtory Infini in Hangar K in Kortrijk

Duurzame en lokale textiel, fashion en lifestyle in de kijker op FaKtory Infini in Hangar K in Kortrijk

Nieuw event ijvert naar cocreatie binnen lokale circulaire mode- en textielindustrie

Van 6 tot en met 9 december vindt FaKtory Infini voor het eerst plaats in Hangar K in Kortrijk. Het eco fashion & lifestyle event zet enerzijds in op het creëren van een lokale circulaire mode- en textielindustrie, anderzijds op het in de kijker zetten van reeds bestaande innovatieve en duurzame ontwikkelingen uit de regio. De bezoeker wordt via workshops, panelgesprekken en andere randactiviteiten aangezet om mee na te denken over de textiel- en mode-industrie van de toekomst. Hij kan er tegelijkertijd de lokale economie en industrie steunen door duurzame textiel-, fashion- en lifestyleproducten te kopen.

Cocreatie en de revival van de lokale textielsector

FaKtory Infini wil cocreatie tussen lokale startups en gevestigde bedrijven in de duurzame textielproductie stimuleren. Daarnaast betrekt het event de volledige keten - van grondstoffenleveranciers over textielproducenten tot merken en retailers - om zo samenwerkingen voor nieuwe duurzaamheidsprojecten te stimuleren. Maar ook de positieve verhalen van reeds bestaande innovaties uit de duurzame textielindustrie worden er met het brede publiek gedeeld. Zo ontdekt de bezoeker hoe de West-Vlaamse European Spinning Group (ESG) een essentiële rol speelt in de productie van HNST. Het duurzame jeanslabel verwerkt afgedankte jeans tot vezels waarvan ESG op zijn beurt hoogkwalitatief jeansgaren voor nieuwe jeansbroeken spint.

FaKtory Infini is een initiatief van Niki De Schryver, Piet Verhoeve en Julie Lietaer. Niki is de oprichter van COSH, een digitale tool die duurzaam online shoppen makkelijker maakt. Piet is CEO van Hangar K, een cocreatie-hub in Kortrijk voor starters, groeibedrijven en gevestigde ondernemingen. Julie is de derde generatie binnen het familiebedrijf European Spinning Group, een Vlaamse kmo actief in de productie- en distributie van textielgaren.

Initiatiefnemers Niki, Piet & Julie over hun verwachtingen:

“We nodigen standhouders, consultants en bezoekers uit de volledige keten uit om samen te brainstormen, circulair te innoveren en verrassende nieuwe partnerschappen op poten te zetten. Hopelijk leidt dat tot veel inspirerende momenten en mooie kruisbestuivingen voor bestaande en nieuwe duurzaamheidsprojecten.”

Praktische info:

FaKtory Infini vindt plaats in de cocreatie-hub Hangar K, Nelson Mandelaplein 2 in Kortrijk. Het programma ziet er als volgt uit: donderdag 6/12 VIP-event en opening night voor pers en sponsors, vrijdag 7/12 b2b-event, zaterdag 8/12 en zondag 9/12 doorlopend voor iedereen toegankelijk. Voor meer info en het volledige programma surf naar www.faktoryinfini.be.

Noot aan de redactie, niet voor publicatie:

Ben je geïnteresseerd in een interview met initiatiefnemers Niki De Schryver, Piet Verhoeve en Julie Lietaer? Of ben je er graag bij op het VIP-event en de opening night voor pers en sponsors? Neem voor meer informatie/bij verzoeken contact op met:

Manon Acke
E:  manon@twoisacrowd.com
M: 0470/18.76.83
www.twoisacrowd.com

 

Contacteer ons
Joke Verbeke PR Manager (lokale media)
Katja De Vos PR Manager (vakpers textiel)
Joke Verbeke PR Manager (lokale media)
Katja De Vos PR Manager (vakpers textiel)
Over Two is a Crowd

Two is a Crowd gives center stage to purpose-driven brands and non-profits through PR, influencer marketing, brand experiences and strategic partnerships.

Find out more on our website: https://twoisacrowd.com

Two is a Crowd
House of Ape
Grote Hondstraat 44
2018 Antwerpen