Skip to Content

Hair & body care “Ray” lanceert allereerste gezonde en hervulbare deodorant in België

Een deodorant ontwikkelen die goed werkt, gezond is én je ecologisch kan navullen? Moeder-zoon duo Hilde Nys en Thomas Kindermans van het Gentse verzorgingsmerk Ray namen de uitdaging aan en lanceren vandaag de allereerste gezonde en hervulbare vegan deodorant in België.

Smeren zonder zorgen 

Als we onze huid en ons haar willen voeden en reinigen, waarom gebruiken we dan (natuurlijke) producten die vol ongezonde ingrediënten zitten?

Het is een vraag die Hilde Nys—apotheker en co-founder van Ray—steeds vaker kreeg. Van verwachtende mama’s tot mensen met gevoelige huid en skin care lovers die op zoek waren naar gezonde alternatieven.

Ray ontwikkelde sinds zijn opstart in 2019 al een breed assortiment uit van persoonlijke verzorgingsproducten die allemaal trouw blijven aan hetzelfde DNA: producten die goed zijn voor je huid, je gezondheid en de planeet. 

Frisse oksels zonder dat hun functie wordt verstoord

Ray’s nieuwste productinnovatie is een hervulbare, gezonde deodorant. Een glazen roll-on deodorant, beschikbaar in twee verschillende geuren: grapefruit en oolong tea. Voor het ontwikkelen van de deodorant focust Hilde Nys op volgende eigenschappen: effectief tegen vieze geurtjes, gezond, en ook geschikt voor mensen met een gevoelige huid.

  1. Effectief: in tegenstelling tot een antitranspirant, verstopt de deodorant van Ray de huidporiën niet. Toch blijven je oksels droog, omdat het zweet wordt geabsorbeerd door rijstzetmeel.

  2. Gezond: enkel gezonde ingrediënten worden gebruikt bij het samenstellen van de deodorant. Ingrediënten zoals aluminium of triclosan, die mogelijks kankerverwekkend of hormoonverstorend zijn, worden geweerd.

  3. Geschikt voor een gevoelige huid: mogelijks huid irriterende natuurlijke ingrediënten zoals natriumbicarbonaat, limonene, linalool of alcohol worden vermeden. Bovendien zijn alle parfums hypoallergeen.

Zelfs natuurlijke deodorants zijn niet altijd gezond of duurzaam. Met Ray bieden we nu een gezond en duurzaam alternatief die ook werkt, Hilde Nys, apotheker en co-founder Ray.

De allereerste gezonde en hervulbare deodorant in een duurzaam jasje

De ingrediënten zijn bovendien ook allemaal vegan en snel biologisch afbreekbaar. Daarnaast zit de deodorant in een recyclebare glazen roll-on fles, die gemakkelijk kan hervuld worden via de glazen navulverpakking.

Waarom zou je elke keer een heel nieuwe deodorant kopen als enkel de vloeistof leeg is? Bij Ray kan je nu gewoon je deodorant ecologisch bijvullen, Thomas Kindermans, ondernemer en co-founder Ray.

Verkoopsinformatie 

Je kan de Ray deodorant en hervul flacons online kopen via ray.care of offline via Apotheek Nys (Veldstraat 66, Gent). De prijs voor een flacon van 50 ml bedraagt €14 en voor een refill van 100 ml betaal je €24. De deodorant  is beschikbaar in 2 verschillende geuren: oolong tea en grapefruit.

Noot aan redactie, niet voor publicatie

Neem je de Ray deodorant graag op in een product shopping? Heb je interesse in een interview met co-founder van Ray en apotheker Hilde Nys? Of heb je haar (wetenschappelijke) input nodig bij het schrijven van een artikel? Neem bij interesse/verzoeken contact op met:

Manon Acke
+ 32 (0) 70 18 76 83
manon@twoisacrowd.com

Over Ray

Ray is een gezonde huid-en haarverzorgingslijn opgericht door moeder-zoon duo Hilde Nys en Thomas Kindermans. Hilde Nys werkt al jarenlang als apotheker en in haar moeizame zoektocht naar écht gezonde verzorgingsproducten, besloot ze zelf aan de slag te gaan met het ontwikkelen ervan. De Ray producten worden allemaal door Hilde Nys zelf gemaakt in haar apotheek in Gent. Alle producten van haar hand zijn vegan, gezond, sulfaatvrij, zonder microplastics en duurzaam verpakt. Meer informatie: ray.care.

Contacteer ons
Manon Acke
Manon Acke PR & Communications, Two is a Crowd
Manon Acke
Manon Acke PR & Communications, Two is a Crowd
Over Two is a Crowd

Two is a Crowd gives center stage to purpose-driven brands and non-profits through PR, ambassador marketing, strategic partnerships, fundraising and (editorial) copywriting.

Find out more on our website: https://twoisacrowd.com.

Two is a Crowd
Urban City
Ankerrui 9
2000 Antwerpen