Skip to Content

Ace & Tate tovert lokaal afval om tot hip interieur in nieuwe winkel Antwerpen

Het Amsterdamse brillenmerk Ace & Tate opent een tweede winkel in Antwerpen, ingericht met lokaal afval. Ace & Tate neemt hiermee concrete stappen om hun winkelinrichting te verduurzamen.

In samenwerking met de Rotterdamse duurzame ontwerpstudio Plasticiet verzamelde Ace & Tate afval uit Antwerpen. Nadien sorteerde afvalspecialist Suez het afval met infraroodlicht. Het resultaat? Een plaatmateriaal met warm en kleurrijk terrazzo effect, wat nu het hart vormt van het interieurontwerp. 

From trash to treasure 

Ace & Tate staat bekend om hun onderscheidende aanpak door onder andere hun samenwerkingen met creatieven. Zowel voor het design van de brillen als de inrichting van hun winkels wil het merk net iets meer bieden dan de mainstream.

Met de nieuwe winkel in Antwerpen bewijst Ace & Tate dat je vuilnis kan transformeren in een esthetisch aantrekkelijk concept. Een primeur qua winkelinrichting en tegelijk ook een stijlvolle stap richting een duurzamer beleid.

Lokaal talent in de kijker

Ace & Tate werkt graag samen met lokale creatieven. Zo vertaalde het Antwerpse ontwerpduo Nortstudio hun bekende ‘Form’ stoelen naar het kleurenpalet van de winkel. De ronde vormen van het Form model balanceren de strakke lijnen van het Plasticiet ontwerp. Neonlampen, kenmerkend in Ace & Tate winkels, zorgen voor een finishing touch. Tot slot vind je in de nieuwe winkel ook een installatie van alledaagse huishoudelijke voorwerpen, als ode aan het verzamelde afvalmateriaal.

Geleidelijk groener 

Ace & Tate zet zich in om hun milieu-impact te verminderen, zowel intern als in hun productie- en leveringsketen. Tegen 2030 wil het merk CO2-neutraal worden. Innovatie in retail is daar slechts een onderdeel van. 

Het is niet de eerste keer dat Ace & Tate initiatief neemt om de winkelinrichting te verduurzamen. Zo ging het brillenmerk al in zee met de Nederlandse Boris de Beijer. De ontwerper zorgde voor presentatiemateriaal van resten acetaat.

In 2019 opende Ace & Tate hun eerste winkel in Zurich, Zwitserland. Voor deze locatie werkten zij ook samen met Plasticiet aan 100% gerecycleerde plastic werkbladen.  

Meer weten over Ace & Tate’s stappen richting een duurzamer beleid? https://www.aceandtate.com/nl-en/responsibility

Praktische informatie:

Adres: Schuttershofstraat 35, 2000 Antwerpen
Geopend van maandag tot zaterdag. 10u00 – 18u00. Gesloten op zondagen.
Meer informatie via de website www.aceandtate.com

Noot aan de redactie, niet voor publicatie:

Pers wordt uitgenodigd op 20 februari vanaf 16u30 voor de officiële, feestelijke opening. Buiten een hapje en een drankje, staat er ook een panelgesprek op de plannig met Martel van Middelkoop en Joost Dingemans van Plasticiet en Seetal Solanki, creative director bij Ma-tt-er.

High res beeldmateriaal van de winkel wordt toegevoegd aan het persbericht op maandag 17 februari.

Interesse in een interview met de sustainability manager van Ace & Tate? Neem voor meer informatie/bij verzoeken contact op met:

Manon Acke
0470/18.76.83
manon@twoisacrowd.com

OVER ACE & TATE 

Ace & Tate werd opgericht in 2013 in Amsterdam. Het brillenmerk viert graag mensen die de dingen nét even anders zien, onder meer door hun samenwerkingen met creatieven. Het liefst op een manier die rekening houdt met mens, dier en planeet. Ze bieden modieuze brillen tegen de transparante prijs van €98, inclusief glazen op sterkte.

Contacteer ons
Manon Acke PR & Communications, Two is a Crowd
Manon Acke PR & Communications, Two is a Crowd
Over Two is a Crowd

Two is a Crowd gives center stage to purpose-driven brands and non-profits through PR, ambassador marketing, strategic partnerships, fundraising and (editorial) copywriting.

Find out more on our website: https://twoisacrowd.com.

Two is a Crowd
Urban City
Ankerrui 9
2000 Antwerpen