Antwerpse onderneemster opent Bar Norm: een hip en inclusief koffiebar concept

Antwerpse onderneemster opent Bar Norm: een hip en inclusief koffiebar concept

Gioia Petrarca (29) opent op 20 november koffie- en lunchbar Bar Norm in Antwerpen. Naast (h)eerlijke koffie kan je er ook verse boterhammen, quiches en soepen krijgen. Het personeel is een mix tussen gewone werknemers en werknemers met een beperking. Op die manier wil bezielster Gioia mensen met een beperking de kans geven om mee te draaien op de reguliere arbeidsmarkt.

Een hippe en inclusieve koffiebar 

Bar Norm is een bar om een koffie te komen drinken of iets te eten. Het interieur is warm en huiselijk: een plek waar mensen kunnen genieten van zout en zoet. 

Zoveel mogelijk producten van Bar Norm komen uit lokale zorgboerderijen en -bakkerijen. Naast een vast menu zullen er steeds suggesties zijn afhankelijk van het seizoensaanbod. Daarnaast kan je er naar aanloop van de feestdagen ook etenswaren kopen zoals groentebouillon en chutney gemaakt in samenwerking met de zorgateliers.

Bar Norm: een plek waar 2 werelden samenkomen 

Gioia werkte vier jaar lang als opvoedster waarna ze aan de slag ging als recruiter. De opgedane ervaring in de sociale sector en rekrutering gaven haar een kritische blik op de huidige arbeidsmarkt. De kloof tussen deze arbeidsmarkt en mensen met een beperking bleek snel te groot te zijn. Hierdoor besloot ze om haar twee passies te combineren: koken en sociaal ondernemerschap.

Momenteel brengen personen met een beperking hun dagen voornamelijk door in beschutte werkplaatsen of dagbestedingscentra. Ik geloof dat ze meer in hun mars hebben en dat er in onze bruisende stad zeker ruimte is voor mijn initiatief, vertelt Gioia.

Door haar expertise als opvoedster, zal Gioia haar werknemers in Bar Norm een persoonlijke aanpak kunnen bieden waardoor zij zo klaargestoomd worden om zichzelf verder te ontplooien binnen de arbeidsmarkt.

Als een werknemer op termijn graag voor een andere werkgever wil solliciteren, moedig ik dit alleen maar aan, zegt ze.

Bar Norm & Edo: collectieve kracht

Bar Norm opent de deuren binnen het experimenteel collectief retailconcept Edo Collective. 

De keuze voor Edo Collective was evident, zegt Gioia. Het is een plek waar ecologische en sociaal duurzame initiatieven hun kamp opslaan en elkaar helpen groeien. Edo Collective is de ideale proeftuin om mijn concept uit te testen. Bovendien zijn de Edo deelnemers de ideale ambassadeurs voor Bar Norm.

Praktische informatie:

Adres: Lange Koepoortstraat 64, 2000 Antwerpen
Openingsuren: geopend op woensdag, vrijdag en zaterdag van 11 tot 18 uur en op donderdag van 11 tot 20 uur. Ook open tijdens koopzondagen van 11 tot 17 uur en elke zondag in december.

Noot aan de redactie, niet voor publicatie

Interesse in een interview met mij? Ik vertel je heel graag meer over Bar Norm.
Neem voor meer informatie/bij verzoeken contact op met:

Gioia Petrarca
E:  gioia@barnorm.be
M: 0473/60.16.31

Contacteer ons
Gioia Petrarca Oprichtster Bar Norm
Gioia Petrarca Oprichtster Bar Norm
Over Two is a Crowd

Two is a Crowd gives center stage to purpose-driven brands and non-profits through PR, influencer marketing, brand experiences and strategic partnerships.

Find out more on our website: https://twoisacrowd.com

Two is a Crowd
House of Ape
Grote Hondstraat 44
2018 Antwerpen