ARMEDANGELS introduceert collectie voor de stadsmus die droomt van een simpeler leven

ARMEDANGELS introduceert collectie voor de stadsmus die droomt van een simpeler leven

Rode biet als fashion statement

De laatste dagen van de zomer zijn ingezet, maar niet getreurd. Het einde van de zomer komt meestal niet zonder een gelukzalige Indian Summer of nazomer. En wanneer die zon zich nog een laatste keer écht laat voelen, laten we ze ook nog eens door onze garderobe waaien met ‘Dyed by Nature’ van ARMEDANGELS. De capsulecollectie, geïnspireerd door moderne werkkleding, geproduceerd met 100% natuurlijke verf en volgens innovatieve productietechnieken, ademt ‘urban swag’.

Bio-synthetische kleurstoffen

‘Dyed by Nature’ zet de natuur letterlijk in de verf. Met drie fenomenale, volledig natuurlijke tinten van Earthcolors® by Archroma, gemaakt uit 100% natuurlijk afval van de landbouw en kruidenteelt zoals rode biet (Natural Indigo en Natural Dusty Rose) en zaagpalm (Natural Forest). Door te verven met natuurlijke pigmenten verbruikt het proces minder water en minder energie dan conventionele verftechnieken. Zo zet duurzaam modemerk ARMEDANGELS met deze trendy collectie weer een belangrijke stap naar circulariteit. 

Collectie voor urban hippies 

Eco meets urban swag: ‘Dyed by nature’ is een ideale capsulecollectie voor urban hippies die dromen van een simpeler leven. De collectie richt zich tot de stadsmus die bewuste keuzes maakt in hoe hij leeft, wat hij eet en wat hij draagt en die misschien wel droomt van een eenvoudiger leven uit de stad, dichter bij de natuur. De innovatieve designs zorgen voor een urban feel en de warme, natuurlijke tinten blenden perfect met de herfst. De collectie bestaat uit Jersey, Sweat, Denim, Knit en Woven. En of je nu gaat voor de denim in combinatie met T-shirt en jacket of voor de comfortabele boilersuit, jij steelt deze Indian Summer de show. 

Praktische informatie

De prijzen van de Dyed by Nature collectie liggen tussen € 29,90 en € 159,90. ARMEDANGELS is o.a. te koop bij: 

  • JUTTU
  • Supergoods

Noot aan redactie, niet voor publicatie

Neem voor meer informatie/bij verzoeken contact op met:

Manon Acke
+32 470/18.76.83
manon@twoisacrowd.com 

OVER ARMEDANGELS

Het Duitse label ARMEDANGELS, met hoofdzetel in Keulen, bewijst sinds 2007 dat mode anders kan namelijk eco & fair. Geen loonslavernij, geen chemische rotzooi en geen goedkope massaproductie. Wel duurzaam en ecologisch geproduceerde kleding. Het bedrijf startte op met een T-shirtlijn om geld in te zamelen voor het goede doel en groeide uit tot een van Europa’s grootste eco & fair fashion labels. Met een 90-koppig team en 4 collecties per jaar toont ARMEDANGELS dat duurzaamheid en doordacht productontwerp elkaar niet uitsluiten. Meer informatie vind je op: www.armedangels.de 

 

Contacteer ons
Manon Acke
Manon Acke PR & Communications, Two is a Crowd
Manon Acke
Manon Acke PR & Communications, Two is a Crowd
Over Two is a Crowd

Two is a Crowd gives center stage to purpose-driven brands and non-profits through PR, ambassador marketing, strategic partnerships, fundraising and (editorial) copywriting.

Find out more on our website: https://twoisacrowd.com.

Two is a Crowd
Urban City
Ankerrui 9
2000 Antwerpen