ARMEDANGELS lanceert RÅ Denim: hun -tot dusver- meest duurzame jeans ooit

ARMEDANGELS lanceert RÅ Denim: hun -tot dusver- meest duurzame jeans ooit

Het Duitse duurzame kledingmerk ARMEDANGELS daagde in 2015 de fast fashion industrie danig uit met de lancering van hun allereerste duurzame jeans. Voor het eerst kregen we het echte prijskaartje van een jeansbroek te zien: de ‘normale’ prijs van ecologische materialen (denk: biologisch katoen versus gewoon katoen), maar ook van de eerlijke werkomstandigheden. 

Sinds 2015 zat het merk niet stil en bleef het verder innoveren en hun jeans collecties verduurzamen. Zo zagen we de kleurloze Undyed collectie en de Dyed by Nature denim voorbij komen, waarbij natuurlijke verf gebruikt werd.

RÅ Denim keert terug naar de wortels van denim

Fast forward naar 2022. ARMEDANGELS zegt vaarwel tegen gevaarlijke meststoffen, synthetische pesticiden en giftig chloor. 

Dit jaar wordt het jaar van echte vooruitgang in de jeansindustrie. Dat heeft ARMEDANGELS ook begrepen met hun lancering van de nieuwste RÅ Denim collectie.  

Een jeanscollectie met de kleinste ecologische voetafdruk tot nog toe omdat het onnodige industriële wassen, dat conventioneel denim zo vervuilend maakt, wordt overgeslagen. En de stijl? Die gaat terug naar de roots van denim. Een ruige look, ideaal om te combineren met een zachte katoenen t-shirt of wollen trui. 

Nog minder chemicaliën en waterverbruik

Een jeans: het tijdloos kledingstuk dat we allemaal in ons kleerkast liggen hebben. Maar wie bewuster probeert te leven, die weet dat jeans ook met een stevig ecologisch prijskaartje komt. Om een jeansbroek te maken komt er gemiddeld 8.000 liter water aan te pas met vaak nog zo’n twee kilo aan chemicaliën die je broek een afgewassen look geven.

Met RÅ Denim gaat ARMEDANGELS een stapje verder en laten ze het anders zeer kostbare en uitgebreide wasproces en chemicaliëngebruik tijdens de productie volledig achterwege. Door het gebruik van biologisch katoen - GOTS gecertificeerd - is er sprake van een duurzaam beheer van afvalwater en komen er bovendien geen toxische chemicaliën aan de katoenproductie te pas. Een win voor ‘t milieu én je gezondheid, daar wordt elke bewuste shopper gelukkig van.

"RÅ Denim herinnert ons eraan hoe elk paar jeans wordt geboren: in een donkere indigo tint. Niet alleen authentiek, maar ook duurzaam omdat het wasproces van het afgewerkte kledingstuk wordt overgeslagen. Met de Spring 22 collectie en het RAW thema hebben we ons gericht op een cleane en strakke look: denim van top tot teen, waarbij losse pasvormen en wijde pijpen meer en meer in het assortiment zijn opgenomen." - Sara Maier, product manager denim, ARMEDANGELS

Nog meer stijl

De RÅ Denim collectie biedt head-to-toe denim looks, clean en tijdloos met een knipoog naar de originele, robuuste denim workwear uit de Verenigde Staten. De collectie bestaat uit ​​shirts, broeken, jassen, accessoires en, voor het eerst, enkele unisex producten. Met de RÅ Denim collectie creëer je elke dag een nieuwe jeanslook die je zowel casual als gekleed kan combineren.

Praktische informatie

De prijzen van de RÅ Denim collectie liggen tussen € 39,90 en € 159,90 en de collectie is vanaf 1 februari verkrijgbaar online te verkrijgen via armedangels.com. Je vindt de collectie ook fysiek in winkels als o.a. Supergoods, HOST, Juttu, MOOSE in the City en Paplou.

Noot aan redactie, niet voor publicatie

Neem voor meer informatie/bij verzoeken contact op met:

Laura Van De Woestyne
+32 498/57.82.76
laura@twoisacrowd.com 

OVER ARMEDANGELS

Het Duitse label ARMEDANGELS, met hoofdzetel in Keulen, bewijst sinds 2007 dat mode anders kan namelijk eco & fair. Geen loonslavernij, geen chemische rotzooi en geen goedkope massaproductie. Wel duurzaam en ecologisch geproduceerde kleding. Het bedrijf startte op met een T-shirtlijn om geld in te zamelen voor het goede doel en groeide uit tot een van Europa’s grootste eco & fair fashion labels. Met een 120-koppig team en 4 collecties per jaar toont ARMEDANGELS dat duurzaamheid en doordacht productontwerp elkaar niet uitsluiten. Meer informatie vind je op: www.armedangels.com.

Contacteer ons
Laura Van De Woestyne
Laura Van De Woestyne PR & Communications, Two is a Crowd, Two Is Crowd
Laura Van De Woestyne
Laura Van De Woestyne PR & Communications, Two is a Crowd, Two Is Crowd
Over Two is a Crowd

Two is a Crowd gives center stage to purpose-driven brands and non-profits through PR, ambassador marketing, strategic partnerships, fundraising and (editorial) copywriting.

Find out more on our website: https://twoisacrowd.com.

Two is a Crowd
Urban City
Ankerrui 9
2000 Antwerpen