Skip to Content

Belgisch huid- en haarverzorgingsmerk “Ray” viert haar 2e verjaardag met lancering skincare lijn

De gloednieuwe, gezonde skincare lijn blijft trouw aan Ray’s DNA: doeltreffend, gezond en duurzaam

Ray lanceert op haar 2e verjaardag een skincare lijn bestaande uit een face wash, micellar water, lip balm en een gezichtscrème voor de normale, gemengde en droge huid. Later op het jaar zal de lijn verder worden aangevuld met nieuwe skincare producten. Alle producten worden door Ray’s co-founder en apotheker Hilde Nys zelf gemaakt. De producten van haar hand zijn vegan, gezond, zonder microplastics en duurzaam verpakt.

Ray viert dubbel feest

Dag op dag twee jaar geleden lanceerden de Gentse apotheker Hilde Nys en haar zoon, ondernemer Thomas Kindermans, het gezonde huid- en haarverzorgingsmerk Ray. Met ondertussen 16 producten in hun portfolio, waarvan heel wat bestsellers, heeft Ray zich succesvol op de kaart gezet in het Belgische beauty landschap. 

Om haar verjaardag feestelijk in te luiden, vult Ray haar portfolio aan met maar liefst 5 nieuwe skincare producten en geeft daarmee de officiële kick-start aan een gezonde, doeltreffende en duurzame skincare lijn. Helemaal ontwikkeld, gevuld, gelabeld en verzonden vanuit haar eigen productieatelier in Gent, vertelt apotheker Hilde Nys trots hoe de lijn tot stand kwam.

“Voor Ray is het nauwe contact met onze klanten heel belangrijk. We krijgen veel input van hen, en de vraag naar een gezichtscrème werd ook steeds groter. Na veel testen met verschillende formules en onderzoek ben ik er in mijn apotheek in geslaagd om een dag- en nachtcrème te ontwikkelen die voldoet aan Ray’s 3 belangrijkste waarden en kwaliteitsnormen,” zegt Hilde.

Ray’s skincarelijn haalt topscore op Yuka-app

Voor het maken van de gezichtscrèmes (die als dag- en nachtcrème dienen) werd er zorgvuldig gekeken naar de ingrediënten. Hierbij werden geen overbodige grondstoffen gebruikt: enkel doeltreffende ingrediënten die een effectieve functie hebben, doorstonden de test. Daarnaast werden geen compromissen gesloten op vlak van gezondheid. De gezichtscrèmes scoren dan ook 100/100 op de Yuka-app.  De volledige lijn is vrij van hormoonverstorende, pigmentverstorende en allergiserende stoffen. 

Ten slotte speelt duurzaamheid een belangrijke rol: zowel voor de crème, die vegan en snel biologisch afbreekbaar is, als voor de recycleerbare glazen verpakking werd de ecologische voetafdruk zo klein mogelijk gehouden. 

Hilde ontwikkelde twee aparte crèmes afhankelijk van het huidtype: één voor een droge huid en één voor een normale en gemengde huid. Beide crèmes kunnen zowel overdag als ‘s nachts gebruikt worden. En het gamma wordt nog verder uitgebreid.

"We werken momenteel al aan de volgende skincare producten zoals een anti-acné lijn en anti-age serums, waarbij we goed luisteren naar de vraag van onze klanten in de apotheek. Dat blijft centraal staan voor Ray,” besluit Hilde.

Noot aan redactie, niet voor publicatie

Neem je de Ray skincare producten graag op in een product shopping? Heb je interesse in een interview met co-founder van Ray en apotheker Hilde Nys? Of heb je haar (wetenschappelijke) input nodig bij het schrijven van een artikel? Neem bij interesse/verzoeken contact op met:

Manon Acke
+ 32 (0) 70 18 76 83
manon@twoisacrowd.com

Over Ray

Ray is een gezonde huid- en haarverzorgingslijn opgericht door moeder-zoon duo Hilde Nys en Thomas Kindermans. Hilde Nys werkt al jarenlang als apotheker en in haar moeizame zoektocht naar écht gezonde verzorgingsproducten, besloot ze zelf aan de slag te gaan met het ontwikkelen ervan. De Ray producten worden allemaal door Hilde Nys zelf gemaakt in haar apotheek in Gent. Alle producten van haar hand zijn vegan, gezond, zonder microplastics en duurzaam verpakt. Meer informatie: ray.care.

Contacteer ons
Manon Acke
Manon Acke PR & Communications, Two is a Crowd
Manon Acke
Manon Acke PR & Communications, Two is a Crowd
Over Two is a Crowd

Two is a Crowd gives center stage to purpose-driven brands and non-profits through PR, ambassador marketing, strategic partnerships, fundraising and (editorial) copywriting.

Find out more on our website: https://twoisacrowd.com.

Two is a Crowd
Urban City
Ankerrui 9
2000 Antwerpen