Duurzame cadeaus voor onder de kerstboom

December nadert, de maand van familiefeesten met overvloedig veel eten, drinken en cadeaus. Gelukkig merken we een duidelijke trend en wordt steeds vaker teruggekeerd naar de essentie van de feestdagen: gezellig samenzijn met f(r)amily. Want wat kan je nu nog onder de kerstboom wensen als je al alles hebt? Daarom lanceerde Greenpeace vorig jaar NIKS: het cadeau voor iedereen die al ‘alles’ heeft. Een kartonnen doosje waarin letterlijk niks zit. De opbrengst van dat symbolische cadeau zet de organisatie in voor het herstel van een duurzaam evenwicht tussen mens en milieu.

Zet jouw familie vastberaden de traditie van de cadeaus verder? Dan kan je kiezen om te kopen bij lokale merken die zich inzetten voor mensheid en planeet. Enkele suggesties:

100% natuurlijke huidverzorgingsproducten

Huidverzorgingsmerk Nō Skincare kiest voor 100% pure, natuurlijke ingrediënten van superieure kwaliteit. Producten zonder nasties of overbodige kleurstoffen, parfums en chemische stoffen die niet goed voor je huid zijn, maar mét heilzame plantaardige ingrediënten voor een gezonde huid.

Luxueuze handtas zonder schuldgevoel

De handtassen en accessoires van Ms. Bay zijn vervaardigd uit gerecycleerd zalmleer, een duurzaam verantwoord alternatief voor handtassen uit koeien- en geitenleer. De ideale handtas voor wie houdt van een luxueus, elegant en tijdloos product dat tegelijkertijd ook ecologisch en ethisch verantwoord is.

Verantwoord ijs smullen

Amerikaanse ijsmaker Ben & Jerry’s mixt niet enkel de beste en lekkerste ingrediënten, maar zet zich ook in voor de maatschappij en het milieu. Door te kiezen voor Fairtrade ingrediënten zorgt de ijsfabrikant ervoor dat kleine boeren in ontwikkelingslanden zich kunnen redden in de zeer concurrerende wereldmarkt.

Elektrische fiets voor de moderne pendelaar

De oprichters van Cowboy ontwikkelden een innovatieve elektrische fiets voor de moderne stadsmus. Een heruitvinding van de elektrische fiets zoals je die kende: een aantrekkelijk ontwerp, competitieve prijs en de nieuwste technologische snufjes.

Voor de milieubewuste girlboss

Het allround label Go as u.r focust op de drukbezette vrouw die bewust kiest voor duurzame kleding en natuurlijke, vegan skincare- en make-upproducten. Per verkocht product gaat er €1 naar W4 Women's World Wide Web, een organisatie die zich inzit voor de emancipatie van meisjes en vrouwen wereldwijd via o.a. onderwijs en microfinanciering.

Met deze vijf merken verras je het lief, de schoonzus of je vader met een guilt free cadeau onder de kerstboom.

Noot aan de redactie, niet voor publicatie:

Ontvang je graag andere foto's van de merken, de prijzen van alle producten in het assoirtiment of heb je een andere vraag? Neem voor meer informatie/bij verzoeken contact op met:

Manon Acke
E:  manon@twoisacrowd.com
M: 0470/18.76.83

Contacteer ons
Over Two is a Crowd

Two is a Crowd gives center stage to purpose-driven brands and non-profits through PR, influencer marketing, brand experiences and strategic partnerships.

Find out more on our website: https://twoisacrowd.com

Two is a Crowd
House of Ape
Grote Hondstraat 44
2018 Antwerpen