Fonder: solitair samenzijn in een luxueuze oase van rust

Als er iets is dat de corona-crisis wel duidelijk heeft gemaakt, dan is het wel dat we allemaal snakken naar verbinding. We vliegen zonder verpinken de wereld rond en delen lief en leed met wildvreemden op sociale media. En toch, in een wereld die aan onze voeten ligt, hunkeren we naar thuiskomen en vertrouwde gezichten. Bovendien stijgt het aantal “single person house-holds” jaar na jaar exponentieel en wordt kopen in de stad steeds meer onbetaalbaar voor alleenstaanden. Vanuit dat perspectief richtte now age real estate & hospitality agency Jackie Bohème het community residence concept Fonder op waar flexibiliteit, luxe en verbinding elkaar ontmoeten.

Single households in opmars

Volgens cijfers van Statbel uit 2018 blijkt dat 32% van de Belgische gezinnen bestaat uit één persoon, een groei van 1,3% ten op zichte van 2017. Die stijgende trend lijkt zich voort te zetten en tegen 2060 schatten we dat 50% van de bevolking alleenstaand zal zijn. Heel wat van die singles koesteren hun autonomie en willen niet per se deel uitmaken van een koppel, maar willen wel het gezelschap van anderen zonder een romantische relatie.

“Eén van de veranderingen die we de laatste jaren merkten in de vastgoedwereld, is dat heel wat mensen bewust kleiner gaan wonen, zodat ze meer focus kunnen leggen op sociale contacten.” zegt Ellen Wauters, oprichtster van Jackie Bohème. “Bovendien stijgt jaar na jaar het aantal single person households. En daar spelen we slim op in met Fonder.”

Moderne nomaden komen ook graag naar huis

Fonder werd gebouwd op drie pilaren: “connection, convenience en comforting luxury”. Waar destijds co-housen vaak een financiële overweging was, is het voor de now age generatie voornamelijk een zoektocht naar verbinding. Want ook moderne nomaden komen graag thuis. Jackie Bohème omschrijft het als volgt: “For the wandering souls longing for connection. For the aesthetic enthusiasts longing for modest luxury. For modern nomads longing for their own private sanctuary.”

Fonder biedt de luxe van een reeds bemeubelde privéwoning met de warmte van een community en het comfort van een echte thuis. De co-housing zet in op flexibiliteit: trek je je graag even terug in je eigen loft, dan kan dat. Wil je samen koken in de gemeenschappelijke keuken, wat e-mails beantwoorden aan de massieve eiken eettafel of rustig een magazine lezen in de gemeenschappelijke tuin met serene Japanse vibes, dan kan dat ook. Zorgeloosheid is waar het bij Fonder om draait. Onder de “modest luxury” visie van Jackie Bohème, versterken comfort en esthetiek elkaar in een verrijkende dialoog. Van prachtige kunstwerken en een luxueuze gemeenschappelijke keuken, naar autostaanplaatsen en een poetsdienst. In de toekomst hoopt de co-housing ook andere extra’s zoals gym memberships, inhouse yoga lessen, kookworkshops en een deelauto te kunnen aanbieden.

De housemanager van Fonder zal als vertrouwd gezicht zowel het praktische aspect van de community beheren, maar ook verbinding aanmoedigen door onder andere communal dinner parties te organiseren. Als getraind psychologe en verpleegster is ze het ideale luisterende oor wanneer de bewoners er nood aan zouden hebben.

Zicht op Eden

Fonder vestigde zich bewust buiten het stadscentrum van Antwerpen, waar het fileleed met de dag groter wordt. De locatie in Wilrijk bevindt zich bij alle grote autostrades zoals de E19 en A12 en toch op fietsafstand van het centrum. De lofts aan de voorkant van het gebouw kijken uit over het park van Eden, het grootste park van Antwerpen met een natuurgebied er middenin. Een uniek groen zicht dat naadloos overgaat in deze oase van rust.

Community through craft

Jackie Bohème gelooft sterk in een verrijkende dialoog van vaklui en kiest regelmatig voor jong designtalent. Architect Ief De Schepper van Tao architectuur en Live smart als bouwpromotor pasten niet alleen qua expertise perfect in het project, maar ook qua waarden en normen. Na eerdere vastgoedprojecten zoals l’appartement Jackie en Maison Jackie, werd ook Fonder een parel van uitgekiend design met prachtige materialen zoals travertin, donker parket en aquasensa. Interieur- items van Bea Mombaers en kunstwerken van Eleanor Herbosch vervolledigen de unieke setting.

Praktisch

Verhuur zal starten vanaf september 2020 met huurprijzen vanaf 930 euro per maand (all-in). In totaal zijn er 8 studio’s beschikbaar. Adres: Doornstraat 295, 2610 Wilrijk. Bij interesse kan je mailen naar sales@jackieboheme.be

Over Jackie Bohème

Als now age real estate agency brengt Jackie Bohème spiritualiteit en een soulful lifestyle samen in vernieuwende concepten die allemaal draaien om connectie. Volgens de modest luxury visie zette het collectief eerder al prachtige concepten neer zoals l’Appartement Jackie, gathering space + stay Maison Jackie en een collectie van handgemaakte kimono’s, kussens, sjaals en houtwerk. Jackie Bohème omarmt een nomadische now-age levensstijl waarin oprichtster Ellen Wauters, intuïtief ondernemen en een gave voor het cureren van vastgoed, ambacht en esthetiek organisch doet samenvloeien. www.jackieboheme.be

Contacteer ons
Manon Acke PR & Communications, Two is a Crowd
Manon Acke PR & Communications, Two is a Crowd
Over Two is a Crowd

Two is a Crowd gives center stage to purpose-driven brands and non-profits through PR, ambassador marketing, strategic partnerships, fundraising and (editorial) copywriting.

Find out more on our website: https://twoisacrowd.com.

Two is a Crowd
Urban City
Ankerrui 9
2000 Antwerpen