Het boek "Jouw jaar vol aandacht" helpt je concreet op weg naar een vervuld leven

Aandachtig en bewust omgaan met wat je zelf belangrijk vindt

Met Jouw jaar vol aandacht richt Mien Gheysens zich in de eerste plaats tot ambitieuze dertigers die worstelen met bepaalde levensvragen. Daarnaast is het boek ook een praktische gids voor iedereen die meer uit zijn leven wil halen en ‘yes dit is het’ wil ervaren in plaats van ‘is dit het nu’? Vaak worden we geleid door het leven van alledag en door verwachtingen van anderen. We leven op automatische piloot, blussen brandjes en springen van het ene naar het andere item op onze to-do lijst, zonder te komen tot datgene wat voor ons echt belangrijk is. Jouw jaar vol aandacht helpt je aan de hand van 12 thema’s ontdekken wat er nu echt belangrijk voor je is. Leer opnieuw met aandacht door het leven te gaan, maak bewustere keuzes en roep zo een halt toe aan die automatische piloot. 

Mien Gheysens (1989) is handelsingenieur, psychotherapeut, gecertificeerd (team)coach & trainer. Als burn-out - en loopbaanbegeleider kan je bij Mien terecht voor een leven met meer voldoening en een duidelijke richting, waarbij je zelf aan het stuur zit. Ze schreef Jouw jaar vol aandacht naast haar fulltime job als consultant, coach en trainer. Diezelfde periode liep ze ook haar eerste marathon en startte ze een nieuw bedrijf op. Je dromen realiseren kàn dus, naast je andere bezigheden. 

Wij legden auteur Mien Gheysens enkele vragen voor:

Wat vormde het uitgangspunt voor Jouw jaar vol aandacht?

Ik focus me al een aantal jaren op deze materie. We leven in een drukke wereld, en lijden massaal aan een aandachtstekort. Toen ik het boek van Bronnie Ware las, triggerde het mij om verder met dit onderwerp aan de slag te gaan. Zij is verpleegster in de palliatieve zorgen en schrijft over thema’s waar mensen op hun sterfbed spijt van hebben. Dat zette me aan het denken: waarom zouden we wachten tot een ingrijpende gebeurtenis als een ontslag, een scheiding of een burn-out om ons leven in vraag te stellen? Met dit boek wil ik je aansporen om proactief al te kijken welke richting je uit wil, ook wanneer alles goed gaat. Zo heb je je leven zelf meer in handen waardoor je afleiding kan weerstaan en meer voldoening ervaart.

In die wereld vol afleiding, drukte en torenhoge verwachtingen lijden we massaal aan een aandachtstekort zeg je. Welk effect heeft dat op ons?

Door een gebrek aan aandacht functioneren we op automatische piloot en leven we naar de verwachtingen van anderen en van de maatschappij, leven we van weekend tot weekend, van vakantie tot vakantie. Het gevolg is dat mensen vast komen te zitten in een richting die ze eigenlijk niet willen (vaak zonder dit zelf echt te beseffen). Dat zie ik bij veel vijftigers die ik als loopbaanbegeleider coach. Ik hoor vaak ‘had ik dit vroeger geweten, dan had ik andere keuzes gemaakt’. Met het boek wil ik mensen ondersteunen om er op dit moment al bewust aandacht aan te besteden zodat ze hun leven kunnen vormgeven zoals zij dat willen. Het is belangrijk je leven te beleven, in plaats van geleefd te worden. Het is een keuze voor een leven zonder spijt, een leven met meer levensvreugde.

Hoe helpt het boek ons concreet om met meer aandacht te leven?

Het boek kaart twaalf thema’s aan. Zo kan iedereen wel aansluiting vinden bij één of meer thema’s. Na elk hoofdstuk volgen er concrete oefeningen en worden er ook heel wat vragen gesteld. Aan de hand van die vragen wil ik je aan het denken zetten. Het is namelijk niet aan mij om te zeggen hoe jij je leven hebt te leiden. Je hoeft niet altijd een duidelijk antwoord te hebben. Vaak is stilstaan bij de vraag voldoende om je onderbewustzijn de rest van het werk te laten doen. Het is niet zo dat je na het lezen van het boek het onderwerp ‘ken jezelf’ van je to-do lijstje kan schrappen. Wel is het een goede start om te ontdekken wat je wil en om je dromen te realiseren. Om van elke dag te leren genieten. Persoonlijke ontwikkeling is iets waar je je leven lang aan kan werken. Daarom werd het logo van het boek een lemniscaat, het wiskundige teken van oneindigheid. 

Hoe verloopt jouw proces naar een aandachtiger leven, Mien?

Mijn missie is heel duidelijk geworden tijdens het schrijven van dit boek. Sindsdien vind ik het makkelijker om ‘nee’ te zeggen en om niet toe te geven aan mijn FOMO (Fear Of Missing Out nvdr). Door dit te ervaren tijdens het schrijfproces geloof ik nog meer in de boodschap die ik breng. Mijn eigen proces is er één van trial en error, dat me steeds dichter bij mijn droomleven brengt. 

Verkoopsinformatie:

Het boek is te koop vanaf 18 november 2019 op bol.com en via Mien's website.
Het e-boek kost €14,95 en het fysieke boek kost € 29,95 (incl. verzendkosten). Houd zeker sociale media in het oog voor speciale kortingen.

Na aankoop kun je ook gratis een werkboek downloaden met alle oefeningen vanuit het boek. 

Noot aan de redactie, niet voor publicatie:

Interesse in een interview met Mien Gheysens? Neem voor meer informatie/bij verzoeken contact op met:

Manon Acke
E:  manon@twoisacrowd.com
M: 0470/18.76.83
www.twoisacrowd.com

Over Two is a Crowd

Two is a Crowd gives center stage to purpose-driven brands and non-profits through PR, influencer marketing, brand experiences and strategic partnerships.

Find out more on our website: https://twoisacrowd.com

Two is a Crowd
House of Ape
Grote Hondstraat 44
2018 Antwerpen