Jongerenorganisatie WeLoveBXL investeert in talent en potentieel van Brusselse jeugd

Broedplaats voor talent in het hart van Molenbeek

WeLoveBXL opent vandaag, 15 december, de deuren in de Brussels Event Brewery in Molenbeek. De oude bottelarij van Brouwerij Bellevue wordt een ontmoetingsplek voor creatief en jong talent uit de buurt. Met het initiatief wil de Antwerpse Sihame El Kaouakibi Brusselse jongeren de nodige tools aanreiken om hun potentieel en talent te laten bloeien en groeien.

 

Eerder dit jaar opende Let’s Go Urban-bezielster Sihame het Urban Center op het Antwerpse Kiel, daarmee kreeg de jongerenorganisatie na tien jaar eindelijk een eigen thuis. Met WeLoveBXL slaat de sociaal onderneemster haar vleugels uit, maar de missie blijft dezelfde. Jongeren via een brede waaier aan ontspannings- en professionele activiteiten begeleiden in hun persoonlijk ontwikkelingsproces, hen alle kansen aanreiken om te groeien en hen te ondersteunen in hun socio-economische uitdagingen. En dat is in een stad als Brussel waar 1 op de 4 Brusselse jongeren tussen 12 en 25 jaar in armoede leeft, werkloos is en geen diploma heeft hoognodig.

“Onze missie is om een diverse, dynamische en kleurenblinde omgeving te co-creëren, met een sterke gemeenschapsdimensie. Hier worden jongeren geprikkeld, geïnspireerd en gestimuleerd in hun persoonlijk ontwikkelingsproces". - Sihame El Kaouakibi

Samen Brusselse jongeren ondersteunen

Het WeLoveBXL-team bestaande uit Brusselse projectleiders en coaches zal nauw samenwerken met belangrijke Brusselse stakeholders en kan rekenen op een decennia expertise en ervaring, en het uitgebreide netwerk van Sihame en haar Let’s go Urban-team. Het initiatief slaagde er voor de opstart alvast in om grote bedrijven als Telenet, bpost, Deloitte, Brussels Airport Company, Zabra Real Estate en Business & Decision te overtuigen hun schouders onder het project te zetten. Ook het Ministerie van Binnenlandse Zaken doet een eenmalige investering in het positieve project.

“Wij vinden het belangrijk om mee te investeren in het talent en potentieel van Brusselse jongeren. Het doel is om samen zoveel mogelijk jongeren te bereiken en hen te ondersteunen in hun persoonlijke ontwikkeling, groei op school, zoektocht naar werk en in het najagen van hun ondernemersdromen.” - Fouad Ahidar

Noot aan de redactie, niet voor publicatie:

Neem voor meer informatie/bij verzoeken contact op met:

Manon Acke
E:  manon@twoisacrowd.com
M: 0470/18.76.83
www.twoisacrowd.com

 

Contacteer ons
Manon Acke PR Manager, Two is a Crowd
Manon Acke PR Manager, Two is a Crowd
Over Two is a Crowd

Two is a Crowd gives center stage to purpose-driven brands and non-profits through PR, influencer marketing, brand experiences and strategic partnerships.

Find out more on our website: https://twoisacrowd.com

Two is a Crowd
House of Ape
Grote Hondstraat 44
2018 Antwerpen