Met deze 4 merken ga je de feestdagen duurzaam tegenmoet

December nadert, de maand van familiefeesten met overvloedig veel eten, drinken en cadeaus. Gelukkig merken we een duidelijke trend en wordt steeds vaker teruggekeerd naar de essentie van de feestdagen: gezellig samenzijn met f(r)amily. Want wat kan je nu nog onder de kerstboom wensen als je al alles hebt? Daarom lanceerde Greenpeace in 2017 NIKS: het cadeau voor iedereen die al ‘alles’ heeft. Een kartonnen doosje waarin letterlijk niks zit. De opbrengst van dat symbolische cadeau zet de organisatie in voor het herstel van een duurzaam evenwicht tussen mens en milieu.

Zet jouw familie vastberaden de traditie van de cadeaus verder? Dan kan je kiezen om te kopen bij bewuste merken die zich inzetten voor mensheid en planeet. Enkele suggesties:

Pukka Adventskalender

Aftellen naar kerst was nog nooit zo magisch! De ster van de Kerstmisrace? De feestelijke Pukka adventskalender. Met de kalender aan de muur start je jouw dag met een hartverwarmend kopje biologisch thee. De kalender telt 24 heerlijke biologische kruidentheeën voor 24 keer Christmas Joy. Daarbovenop gaat 1% van de omzet van Pukka België naar Natuurpunt én Natagora. Met dat bedrag zet Natuurpunt in op de uitbreiding en herinrichting van het Silsombos (in 2019 goed voor 12.000m²!). In Wallonië loopt de samenwerking met Natagora gelijk. Al ligt de focus daar niet op een specifiek natuurgebied, wel op het bevorderen van de biodiversiteit in heel Wallonië.

Luxueuze handtas zonder schuldgevoel

De handtassen en accessoires van Ms. Bay zijn vervaardigd uit gerecycleerd zalmleer, een duurzaam verantwoord alternatief voor handtassen uit koeien- en geitenleer. De ideale handtas voor wie houdt van een luxueus, elegant en tijdloos product dat tegelijkertijd ook ecologisch en ethisch verantwoord is.

Verantwoord ijs smullen

Amerikaanse ijsmaker Ben & Jerry’s mixt niet enkel de beste en lekkerste ingrediënten, maar zet zich ook in voor de maatschappij en het milieu. Door te kiezen voor Fairtrade ingrediënten zorgt de ijsfabrikant ervoor dat kleine boeren in ontwikkelingslanden zich kunnen redden in de zeer concurrerende wereldmarkt.

Minimalistische juwelen met een verhaal

Anna Rosa Moschouti besliste in 2017 haar passie voor juwelen na te jagen en startte haar eigen juwelenlabel AR.M. Haar juwelen herken je moeiteloos aan de esthetische lijnen en strakke vormen. Stevig van uitstraling maar licht van gewicht, transformeren ze elke outfit tot een steengoed statement. Anna Rosa Moschouti werkt uitsluitend met restmaterialen, gerecycleerde grondstoffen en duurzaam geproduceerde metalen zoals zilver en koper. In haar flagshipstore in de Kloosterstraat shop je haar huidige collecties en unieke collabs zoals de samenwerking met handstassenmerk Zand-Erover. 

Contacteer ons
Manon Acke PR & Communications, Two is a Crowd
Manon Acke PR & Communications, Two is a Crowd
Over Two is a Crowd

Two is a Crowd gives center stage to purpose-driven brands and non-profits through PR, influencer marketing, brand experiences and strategic partnerships.

Find out more on our website: https://twoisacrowd.com

Two is a Crowd
House of Ape
Grote Hondstraat 44
2018 Antwerpen