Skip to Content
Ms.Bay lanceert nieuwe zalmleren collectie geïnspireerd op… de zee

Ms.Bay lanceert nieuwe zalmleren collectie geïnspireerd op… de zee

Het Antwerpse label Ms.Bay pionierde met een handtassen- en accessoirelabel gemaakt uit 100% zalmleer. Voor de nieuwe collectie werd dit materiaal opnieuw ingezet. Tijdens het ontwerpproces liet ontwerpster Saskia Aelen zich inspireren door de roots van het basismateriaal: de zee.

Nieuwe collectie handtassen geïnspireerd op de zee

Met kleuren als marineblauw en bosgroen en cirkelvormen die steeds terugkomen, liet Saskia Aelen zich inspireren door de betoverende onderwaterwereld en habitat van de zalm. 

Als tegenbeweging tegen de snelle cycli van de huidige mode tekent Saskia Aelen tijdloze stuks die passen binnen de idee van de slow fashion. Deze nieuwe collectie komt dus ter aanvulling en niet ter vervanging van de vorige. Om ook de productie helemaal op de vraag af te stemmen lanceert ze deze stuks met een voorverkoop.

“Dankzij mijn fans die een product in voorverkoop aanschaffen, vòòr de start van de productie, weet ik precies welke modellen en kleuren het populairst zijn. Hun bijdrage helpt mij dus om niets te verspillen. Dat beloon ik met een korting”, aldus Saskia Aelen.

Van visafval naar tijdloze luxe

Afval verminderen ligt aan de basis van Ms. Bay. De zalmhuiden die als afvalproduct uit de visserij komen worden verwerkt tot luxueus leder. Het leer van vissenhuiden is minstens even sterk als gewoon koeienleer maar ziet er dankzij de natuurlijke schubbentextuur uniek uit. 

“De zalmhuiden belanden nu meestal op de zeebodem. Een erg jammere verspilling van grondstoffen. Voor mij was het het perfecte alternatief; het past binnen mijn zoektocht naar meer duurzaamheid. En ik merk dat ook het publiek echt open staat voor nieuwe materialen en een andere manier van modebeleving.”

Collectieve kracht

Dat Ms. Bay niet alleen staat in haar visie, is duidelijk geworden met de opening van Edo Collective, een experimenteel collectief retailconcept. Hier slaan meer dan 30 opkomende, duurzame merken hun kamp op en verdeelt Ms.Bay exclusief haar collectie in voorverkoop. 

Verkoopsinformatie

De Ms. Bay collectie omvat handtassen en accessoires gemaakt van 100% gerecycleerd zalmleer. Elk stuk wordt met grote zorg gemaakt in fairtrade gecertificeerde ateliers in India.

De prijzen van de nieuwe stuks liggen tussen €35 en €480. T.e.m zondag 3 november 2019 kan je via de webshop (online) of in de winkel Edo Collectie (offline) de nieuwe collectie in voorverkoop kopen aan een uitzonderlijke korting van 20%.

Nadien zijn de stuks verkrijgbaar bij verschillende Belgische winkels. Via de store locator op de website vind je een compleet overzicht van de winkelpunten.

Noot aan de redactie, niet voor publicatie:

Ben je geïnteresseerd in een interview met de powervrouw achter Ms. Bay? Neem je de handtassen en accessoires van Ms. Bay graag op in een styling?

Neem voor meer informatie of bij verzoeken contact op met:

Manon Acke
0470/18.76.83
manon@twoisacrowd.com

Contacteer ons
Manon Acke PR & Communications, Two is a Crowd
Manon Acke PR & Communications, Two is a Crowd
Over Two is a Crowd

Two is a Crowd gives center stage to purpose-driven brands and non-profits through PR, ambassador marketing, strategic partnerships, fundraising and (editorial) copywriting.

Find out more on our website: https://twoisacrowd.com.

Two is a Crowd
Urban City
Ankerrui 9
2000 Antwerpen