Nieuw op I Do I Do: trouwen kan nu ook in een tweedehandsjurk dankzij The Empty Shop en Real Brides

Nieuw op I Do I Do: trouwen kan nu ook in een tweedehandsjurk dankzij The Empty Shop en Real Brides

Moderne trouwbeurs verwelkomt op zondag 13 oktober opnieuw trouwers in het Zuiderpershuis

De perfecte jurk en de juiste locatie vinden, de gastenlijst opstellen en de ideale muzikant of swingende band uitkiezen: er komt heel wat kijken bij het plannen van de perfecte trouwdag. Gelukkig maakt de moderne trouwbeurs I Do I Do het leven van toekomstige bruiden en bruidegoms makkelijker. Twee keer per jaar brengen organisatoren Eva Crauwels en Katrien Van den Bleeken 50 op-en-top Belgische standhouders samen in het Zuiderpershuis in Antwerpen. Op zondag 13 oktober vindt de volgende editie plaats en daarbij vormt duurzaamheid de groene draad. Een mooi initiatief dat bijzondere aandacht verdient is dat van The Empty Shop en Real Brides. Zij redden jurken, na de trouwerij, van hun trieste lot. 

The Empty Shop x Real Brides geven trouwjurken een tweede leven

Jullie trouwdag is voorbij en de bedankkaartjes zijn de deur uit, maar waar blijf je met die prachtige trouwjurk? Je kleerkast of misschien wel de zolder? Zonde toch! Daarom bundelen The Empty Shop (een initiatief van Curieus) en Real Brides de krachten om trouwjurken een tweede leven te geven. “Tijdens vorige edities van The Empty Shop merkten we dat mensen niet goed weten waar ze na hun trouwdag met hun jurk moeten blijven. Soms doneerden ze hun jurk dan aan ons”, zegt Carolien Moens van The Empty Shop.

Ruth Vanderfaeillie verzamelt met Real Brides gedoneerde bruidsjurken en accessoires en verkoopt ze aan lage prijzen aan nieuwe bruiden. Ruth:

“Zestig procent van de opbrengst gaat naar goede doelen als Think Pink, vzw Moeders voor Moeders , Cherut en de vereniging Anorexia Nervosa - Boulimia Nervosa.” Op I Do I Do stellen de dames het initiatief in première voor aan toekomstige bruiden. “Ze zullen er de collectie tweedehands jurken uitgebreid kunnen passen, maar we willen hen vooral ook laten weten dat ze na hun trouwdag hun jurk aan ons kunnen doneren.”

Info: Trouwjurken kunnen gedoneerd worden in het Zuiderpershuis op vrijdag 11 oktober tussen 16u en 19u en zaterdag 12 oktober tussen 10u en 16u. Jurken kunnen ook opgehaald worden na een mailtje naar carolien.moens@curieus.be of info@realbrides.org.

#iktrouwbelgisch

Wat je daarnaast nog mag verwachten? Weddingplanners, bloemen, bruidstaarten, catering, make-up & hair, juwelen, trouwkledij, muziek, fotografie, interieur en decoratie. Elke standhouder uniek in zijn genre, met een duidelijk oog voor kwaliteit en met aandacht voor een persoonlijke aanpak.

Enkele namen die al bevestigd zijn:

 • Kringverhuur: Wist je dat de Kringwinkel een verhuurdienst heeft? Je vindt er vintage meubeltjes, sfeerverlichting, servies en allerlei decoratie voor een trouwfeest met een hoog Instagramgehalte.
   
 • Table in a Box: Een Pinterestproof tafel voor jouw huwelijksfeest zonder stress en tijdverlies? Dat kan! Bij Table in a Box huur je een totaal-look uit een van de collecties.
   
 • Pom-Pon: Zij bedenken, plannen en organiseren unieke trouwfeesten. Pom-Pon heeft een boontje voor groen, creatieve details en unieke settings, van oldskool rituelen tot de hipste trends.
   
 • Mia & Moi: Handgemaakte juwelen, gecreëerd met veel oog voor kwaliteit en detail door ontwerpster Eva Crauwels. Elk juweel is blijvend en tijdloos en ademt vaak een romantische retrosfeer uit.
   
 • Sikkema: Sikkema werkt met een basiscollectie die je zelf volledig kan personaliseren om zo de - voor jou - perfecte trouwjurk te creëren.
   
 • Café Costume: Het perfecte pak is van vitaal belang op jouw trouwdag. Café Costume voorziet je van de nodige know-how bij het samenstellen van dat maatpak.
   
 • Mathieu en Guillaume Engels: Zowel het betere Nederlandstalige lied als de Franse chansons liggen aan de basis van hun repertoire dat bestaat uit een gezonde mix van folk, kleinkunst en pop.

De volledige lijst vind je terug op www.idoido.be

Praktische informatie

Datum: Zondag 13 oktober van 10 tot 17u
Locatie: Zuiderpershuis, Waalsekaai 14, 2000 Antwerpen
Tickets vvk €12.50, kassa €15 

Over I Do I Do

De moderne trouwbeurs I Do I Do richt zich op trouwers die een creatief, persoonlijk huwelijksfeest willen plannen. Om hen te inspireren brengen organisatoren Eva Crauwels en Katrien Van den Bleeken twee keer per jaar meer dan 50 Belgische standhouders, workshops en tutorials samen in het Zuiderpershuis. 

www.idoido.be

Credits beelden:

MUA en bloemen: Greenhouse Styling Bar
Styling: Real Brides en Jardin D'Amour
Fotograaf: Katrien Magnus, Magnus fotografie 
Locatie: Blikfabriek 
Aankleding locatie: Kringverhuur 
Modellen: Kathy Philibert (via Think Pink), Ann Darcis (via Think Pink), Amina Vermeulen en Ruth Vanderfaeillie. 

Beelden van vorige edities en huidige deelnemers kunnen gedownload worden via https://idoido.pixieset.com.

Contacteer ons
Over Two is a Crowd

Two is a Crowd gives center stage to purpose-driven brands and non-profits through PR, influencer marketing, brand experiences and strategic partnerships.

Find out more on our website: https://twoisacrowd.com

Two is a Crowd
House of Ape
Grote Hondstraat 44
2018 Antwerpen