Nieuwe campagne van Seepje maakt duidelijk hoe milieuvervuilend synthetische wasmiddelen zijn

Nieuwe campagne van Seepje maakt duidelijk hoe milieuvervuilend synthetische wasmiddelen zijn

Per wasbeurt met een conventioneel wasmiddel gooi je gemiddeld 1 plastic zakje weg

Met de lancering van de campagne “Elke was is een plastic tas” wil de Nederlandse schoonmaakspecialist Seepje de consument bewust maken van hoe milieuvervuilend wassen met conventionele wasmiddelen is. Naar schatting bevatten die producten tussen 5 en 10 procent aardolie, dit komt overeen met wat nodig is om een plastic zakje te maken. Dat het ook anders kan, bewijst Seepje met een compleet nieuwe productlijn wasmiddelen gebaseerd op 99,81 procent natuurlijke ingrediënten.

“Wij roepen met de campagne “Elke was is een plastic tas” andere wasmerken en consumenten op om niet langer onnodig veel aardolie te gebruiken”, zegt Jasper Gabriëlse, mede-oprichter van Seepje.

Doordat producenten van was- en kuisproducten niet verplicht zijn om alle ingrediënten op de productverpakking te vermelden, is er een gebrek aan transparantie in de industrie. Maar Seepje schat dat conventionele wasmiddelen zo’n 5 tot 10 procent aardolie en aardgas bevatten. Dit is problematisch: aardolie is een fossiele grondstof die verantwoordelijk is voor de uitstoot van broeikasgassen.

“Het percentage aan aardolie in reguliere wasmiddelen komt overeen met wat nodig is om een plastic zakje te maken. Per wasbeurt met een synthetisch wasmiddel gooi je dus één plastic zakje van op de groenteafdeling weg. Door de negatieve impact van wassen te vergelijken met iets tastbaars zoals een plastic tas, hopen we meer bewustwording te creëren.”, aldus Gabriëlse.

Op weg naar 100% natuurlijk

Seepje bewijst dat het anders kan met zijn vloeibare wasmiddelen gemaakt met de Sapindus mukorossi vrucht. De producten bestaan voor 99,81 procent uit natuurlijke ingrediënten en zijn vrij van synthetische geur- en kleurstoffen, optische witmakers en microplastics. De wasmannen- en vrouwen van Seepje kiezen bewust voor het gebruik van hernieuwbare grondstoffen. Grondstoffen van plantaardige of minerale herkomst dus, zoals etherische oliën en plantenextracten in plaats van synthetische parfums. 

Met de lancering van de nieuwe productlijn haalt Seepje een record percentage aan natuurlijke ingrediënten, maar daar zijn ze nog niet tevreden mee. Het streefdoel is 100 procent en dat willen ze zo snel mogelijk bereiken. Gabriëlse:

"Onze wasmiddelen bewijzen dat je ook natuurlijke grondstoffen kunt gebruiken om je wasgoed schoon te krijgen. Met de lancering van onze nieuwe productlijn zitten we nu op 99,81 procent natuurlijke ingrediënten. We doen er alles aan om hier zo snel mogelijk 100 procent van te maken, net als bij al onze andere producten zoals onze handzeep en afwasmiddel. Zo onderzoeken we bijvoorbeeld of we een natuurlijk alternatief kunnen vinden voor het - voorlopig nodige - petrochemische ingrediënt dat de plantaardige enzymen in ons wasmiddel conserveert.”

Seepje’s nieuwe wasconcept wast de wereld schoon

  • Voor elke was een duurzame oplossing
  • 99,81% natuurlijke ingrediënten
  • Zélfs schoon op 20°C
  • Vegan en ecocert gecertificeerd

De vernieuwde wasmiddelen zitten vol duurzame, krachtige ingrediënten en bevatten minder water. Alle producten zijn nog geconcentreerder waardoor consumenten er nog minder van hoeven te gebruiken. Zo besparen zij verpakkingsmateriaal én transport. Daarnaast zet het wasmerk de eerste stappen naar vaste producten met de ontwikkeling van een waszeep. Een echte krachtpatser, in een kartonnen jasje. Ideaal als vlekverwijderaar en voor handwasjes. 

Verkoopsinformatie

De Seepjes zijn te koop bij o.a. Okay, Juttu en Bio-Planet. Het waszeep kost €4,99, het universeel en kleur wasmiddel €8,99 en het wol en fijn wasmiddel komt op €6,99.

Noot aan de redactie, niet voor publicatie:

Neem voor meer infomatie/verzoeken contact op met:

Manon Acke
E:  manon@twoisacrowd.com
M: 0470/18.76.83
www.twoisacrowd.com 

Over Seepje

Jasper Gabriëlse en Melvin Loggies, of ‘de wasmannen’ zoals ze zichzelf noemen, zagen in 2013 op televisie hoe mensen uit Nepal natuurlijke zeep maakten van vruchtenschillen uit de Himalaya. Zodra de schil van de Sapindus mukorossi vrucht water ziet, maakt ‘ie een natuurlijke vorm van zeep aan. Deze ‘superschillen’ vormen de basis voor de natuurlijke was- en reinigingsproducten van Seepje. Het bedrijf streeft naar een positieve impact op alle betrokkenen in de keten. Seepje draagt het B Corp keurmerk en is sinds 2020 lid van de World Fair Trade Organization (WFTO), daarmee is het het eerst Fair Trade was- en poetsmerk van Europa. De producten van Seepje worden verkocht bij meer dan 5.000 verkooppunten in Nederland, België en Duitsland. De eerste winkels in België sloten zo’n drie jaar geleden aan, ondertussen zijn er 500 verkooppunten waaronder OKay, Juttu en Bio-Planet.

Contacteer ons
Manon Acke
Manon Acke PR & Communications, Two is a Crowd
Manon Acke
Manon Acke PR & Communications, Two is a Crowd
Over Two is a Crowd

Two is a Crowd gives center stage to purpose-driven brands and non-profits through PR, ambassador marketing, strategic partnerships, fundraising and (editorial) copywriting.

Find out more on our website: https://twoisacrowd.com.

Two is a Crowd
Urban City
Ankerrui 9
2000 Antwerpen