Nieuwe (net)werkplek met ziel opent in hartje Antwerpen

Werk- en eventruimtes van JJ House doen Jacob Jordaenshuis heropleven

Op 14 januari opent een Antwerpse verborgen parel de deuren voor het grote publiek. De creatieve hub JJ House - een initiatief van Let’s Go Urban bezielster Sihame El Kaouakibi en collega-ondernemer en uitbater van foodbar Doi Doi Erika Xuan Nguyen - blaast het voormalige huis van barokschilder Jacob Jordaens in de Reyndersstraat opnieuw leven in. Het meer dan 2.000 m² grote pand werd volledig gerestaureerd en omgetoverd tot een inspirerende urban space met veelzijdig inzetbare werkplekken, vergader- en eventruimtes.

Where old meets new

Het opnieuw functioneel krijgen van de leegstaande kunstenaarswoning – met ingangen in de Hoogstraat en Reyndersstraat – was een grote uitdaging, maar ondernemers Sihame en Erika leverden fantastisch werk. De authentieke elementen van het historische gebouw zijn in harmonie met het kleurrijke, bohemien interieur. De voederbakken in het koetshuis zijn een knipoog naar de tijd dat de ruimte als paardenstal dienst deed. Na een jaar hard werken, openen ze de deuren van de nieuwe werk- en eventplek. Het project kan al meteen rekenen op de steun van Nour Addine Ayoub van Zailab en Port of Antwerp die er regelmatig ruimtes zullen gebruiken.

Een plek voor ontmoeting en co-creatie

JJ House is een plek waar mensen en bedrijven elkaar ontmoeten, waar ideeën ontstaan en verder uitgroeien tot concrete projecten en samenwerkingen. Sihame El Kaouakibi streeft in in al haar ondernemingen naar NextGenity (Next Generation Inclusion & Diversity). Ze wil een brug slaan tussen bedrijven en de nieuwe generatie in al haar diversiteit. Met JJ House krijgt deze NextGenity een fysieke belichaming: de creatieve hub verkondigt geen diversiteit, maar ís divers en ademt inclusiviteit. Je vindt er een mooie doorsnede van het Antwerpen van vandaag, een absolute meerwaarde voor de bezoeker.

Flexibele werk- en meetingruimtes spreiden zich uit over drie verdiepingen en meerdere ruimtes zijn te huur voor meetings, strategiesessies, teamdagen en events. Het unieke JJ appartement van 150m² met twee breakout-rooms leent zich perfect voor brainstormsessies met het team, terwijl de ruime kelder en gezellige binnenplaats eindeloze mogelijkheden bieden voor merk- en productlanceringen, open mic nights, corporate aangelegenheden, dance parties, PR-events, tv-opnames en fashion expo’s.

Publiek toegankelijk

Het historische pand zal ook voor het publiek toegankelijk zijn. Iedereen kan in de bar terecht voor koffie, lunch of afterwork drinks. In de exporuimte geeft Zailab iedere maand een opkomend kunstenaar de kans zijn werk tentoon te stellen en ook JJ House zal heel wat evenementen organiseren. Het startschot wordt gegeven op 8 december met een groot openingsevent. Op het programma staan dj-sets en een showcase door Antwerpse hiphopster Coely. Iedereen is welkom om kennis te maken met JJ House en de unieke locatie te komen ontdekken!

Praktische informatie 

  • Locatie: Reyndersstraat 6, 2000 Antwerpen
  • Openingsuren: 9u-22u
  • Open voor groot publiek vanaf 14 januari 2019 
  • Voor meer info surf naar www.jjhouse.be

Noot aan de redactie, niet voor publicatie:

Ben je geïnteresseerd in een interview met initiatiefneemsters Sihame El Kaouakibi en Erika Xuan Nguyen? Of kom je graag eens met het redactieteam een dagje co-worken? Neem voor meer informatie/bij verzoeken contact op met:

Manon Acke
E:  manon@twoisacrowd.com
M: 0470/18.76.83
www.twoisacrowd.com

Contacteer ons
Over Two is a Crowd

Two is a Crowd gives center stage to purpose-driven brands and non-profits through PR, influencer marketing, brand experiences and strategic partnerships.

Find out more on our website: https://twoisacrowd.com

Two is a Crowd
House of Ape
Grote Hondstraat 44
2018 Antwerpen