Skip to Content

Vriendinnen lanceren postkaartcampagne om daklozen en vluchtelingen te ondersteunen tijdens COVID-19 crisis

Met de opbrengst van de postkaarten ondersteunen Marie en Manon de werking van Dokters van de Wereld.

De regering nam afgelopen tijd drastische maatregelen om de verspreiding van het coronavirus in te dijken. Ook de dienst Vreemdelingenzaken en sommige daklozencentra moesten noodgedwongen de deuren sluiten. Een deel van deze mensen belandt op straat en wordt op zichzelf aangewezen. Maar hoe kunnen daklozen en vluchtelingen in hun kot blijven als zij geen kot hebben?

Hoe blijf je in je kot als je geen kot hebt?

Enter Dokters van de Wereld. Samen met heel wat andere Belgische organisaties trekken zij aan de alarmbel en staan zij in de frontlinie om daklozen, vluchtelingen en alle andere kwetsbare groepen in ons land te helpen. 

Dokters van de Wereld organiseert medische consultaties in Antwerpen en Brussel, zorgt ervoor dat hun medische staf beschermd is en dekt de medische kosten van zij die het zelf niet kunnen betalen. Daarnaast rijdt de ngo 2 keer per week uit met een zorgbus om paramedische zorg te verstrekken aan de daklozen op straat.  

Helemaal nieuw vanaf deze week is de ziekenboeg in Antwerpen waar verzwakte daklozen 24 op 24 terecht kunnen. De ziekenboeg beschikt over 24 kamers en wordt gecoördineerd door Dokters van de Wereld i.s.m. Stad Antwerpen. -  Alexis Andries, Directeur Belgische Projecten bij Dokters van de Wereld

Dokters van de Wereld kan onze (financiële) hulp nu meer dan ooit gebruiken. 

Het is voor ons alle hens aan dek: omdat dakloze mensen in ons land nergens anders terecht kunnen, zorgen we ervoor dat onze projecten operationeel blijven. Dat betekent extra inspanningen op vlak van medicatie en beschermend materiaal, maar ook extra medewerkers en vrijwilligers op het terrein én de start van nieuwe projecten zoals de ziekenboeg in Antwerpen. -  Alexis Andries, Directeur Belgische Projecten bij Dokters van de Wereld

Vriendinnen Marie en Manon besloten een postkaartactie op poten te zetten: in tijden van social distancing is het fijn om terug postkaarten te schrijven en te krijgen. Ze maakten daarom drie verschillende sets van 5 postkaarten waarvan de opbrengst volledig naar de werking van Dokters van de Wereld gaat.

A gift that keeps on giving

We verkopen deze postkaarten zodat je de meest kwetsbare mensen in ons land kan steunen, maar tegelijkertijd ook je naasten een hart onder de riem kan steken in tijden van social distancing. Mooie, hoopvolle kaartjes die gegarandeerd een lach op iemands gezicht toveren. Wie weet stuur je zelfs een kaartje naar een zorgcentrum en maak je zo mensen zonder familie gelukkig. - Marie Monsieur en Manon Acke, initatiefnemers postkaartcampagne Samen tegen covid-19

Met dank aan onze partners: Polyprint en Bureau Adriaan Tas.

Verkoopsinformatie

Via de website www.samentegencovid19.be kan je voor €20,00 een postkaartpakket bestellen, hierin zitten 5 postkaarten. Je kan ook een postkaartpakket bestellen inclusief 5 postzegels, dat kost €25,00. Je kan kiezen uit 3 verschillende stijlen. Alle beelden werden gemaakt door fotografe Marie Monsieur.

Noot aan de redactie, niet voor publicatie:

Neem voor meer informatie of bij verzoeken contact op met:

Manon Acke
0470/18.76.83
manon@twoisacrowd.com

Contacteer ons
Manon Acke PR & Communications, Two is a Crowd
Manon Acke PR & Communications, Two is a Crowd
Over Two is a Crowd

Two is a Crowd gives center stage to purpose-driven brands and non-profits through PR, ambassador marketing, strategic partnerships, fundraising and (editorial) copywriting.

Find out more on our website: https://twoisacrowd.com.

Two is a Crowd
Urban City
Ankerrui 9
2000 Antwerpen