Wist je dat je per wasbeurt met een synthetisch wasmiddel 1 plastic zakje weggooit?

Wist je dat je per wasbeurt met een synthetisch wasmiddel 1 plastic zakje weggooit?

Met de campagne “Elke was is een plastic tas” roept Seepje op om mee te wassen aan een mooiere wereld

Wat gooi jij met je vuile was de wasmachine in, heb je daar ooit bij stilgestaan? Misschien wel, maar het is niet makkelijk om te achterhalen wat er juist in jouw wasmiddel zit. Producenten van was- en kuisproducten zijn namelijk niet verplicht om alle ingrediënten op de productverpakking te vermelden. Door het gebrek aan transparantie in de industrie zijn er geen exacte cijfers, maar Seepje schat dat conventionele wasmiddelen zo’n 5 tot 10 procent aardolie bevatten. Dit is problematisch: aardolie is een fossiele grondstof die verantwoordelijk is voor de uitstoot van broeikasgassen.

Met de campagne “Elke was is een plastic tas” roept Seepje andere wasmerken en consumenten op om niet langer onnodig veel aardolie te gebruiken.

“Het percentage aan aardolie in reguliere wasmiddelen komt overeen met wat nodig is om een plastic zakje te maken. Per wasbeurt met een synthetisch wasmiddel gooi je dus zo’n plastic zakje van op de groenteafdeling weg. Door de negatieve impact te vergelijken met iets tastbaars zoals een plastic tasje, hopen we bewustwording te creëren.”, zegt Jasper Gabriëlse, mede-oprichter van Seepje.

Laat de natuur je was doen 

Gelukkig kan het anders, dat bewijzen de vloeibare wasmiddelen van Seepje die voor 99,81 procent uit natuurlijke ingrediënten bestaan en vrij zijn van synthetische geur- en kleurstoffen, witmakers en microplastics. De wasmannen-en vrouwen van Seepje kiezen bewust voor het gebruik van hernieuwbare grondstoffen. Grondstoffen van plantaardige of minerale herkomst dus, zoals essentiële oliën en plantenextracten in plaats van synthetische parfums. Sinds 2013 gebruikt de wasspecialist de schil van de Sapindus mukorossi vrucht in haar wasmiddelen. Een vrucht die in overvloed aan bomen in de Himalaya groeit.

Wat er nog niet natuurlijk is? Seepje voegt plantaardige enzymen aan zijn wasmiddelen toe, maar om de werking ervan op punt te houden zijn petrochemische stabilisatoren nodig. Toch kiest de zeepmaker ervoor om deze enzymen te gebruiken, want ze spelen een belangrijke rol bij het verwijderen van vet en vlekken. Anderzijds Seepje gebruikt alcohol, een volledig plantaardig en veilig conserveringsmiddel, maar vanuit de Europese regelgeving geldt de verplichting om een synthetische denaturant toe te voegen.

“99,81 procent is een mooie score, maar we willen nóg beter doen. We blijven verbeteren en ontwikkelen en willen zo snel mogelijk het streefdoel van 100 procent bereiken, net zoals bij onze andere producten”, aldus Gabriëlse.

Seepje wast de wereld schoon 

  • Voor elke was een duurzame oplossing
  • 99,81% natuurlijke ingrediënten
  • Zélfs schoon op 20°C
  • Vegan en ecocert gecertificeerd

Met de 4 splinternieuwe Seepjes (universeel, kleur, wol en fijn, waszeep) tackel je elke uitdaging in het waskot. Je leert de meest hardnekkige vlekken een lesje, terwijl je mee wast aan een mooiere wereld. Hoe dan? De nieuwe wasmiddelen zitten vol duurzame, krachtige ingrediënten en bevatten minder water. De producten zijn nog geconcentreerder waardoor consumenten er nog minder van hoeven te gebruiken. Zo besparen zij verpakkingsmateriaal én transport. Daarnaast zet het wasmerk de eerste stappen naar vaste producten met de ontwikkeling van een waszeep. Een echte krachtpatser, in een kartonnen jasje. Ideaal als vlekverwijderaar en voor handwasjes. 

Noot aan de redactie, niet voor publicatie:

Neem voor meer informatie/bij verzoeken contact op met:

Manon Acke
E:  manon@twoisacrowd.com
M: 0470/18.76.83
www.twoisacrowd.com 

Over Seepje

Jasper Gabriëlse en Melvin Loggies, of ‘de wasmannen’ zoals ze zichzelf noemen, zagen in 2013 op televisie hoe mensen uit Nepal natuurlijke zeep maakten van vruchtenschillen uit de Himalaya. Zodra de schil van de Sapindus mukorossi vrucht water ziet, maakt ‘ie een natuurlijke vorm van zeep aan. Deze ‘superschillen’ vormen de basis voor de natuurlijke was- en reinigingsproducten van Seepje. Het bedrijf streeft naar een positieve impact op alle betrokkenen in de keten. Seepje draagt het B Corp keurmerk en is sinds 2020 lid van de World Fair Trade Organization (WFTO), daarmee is het het eerst Fair Trade was- en poetsmerk van Europa. De producten van Seepje worden verkocht bij meer dan 5.0000 verkooppunten in Nederland, België en Duitsland. De eerste winkels in België sloten zo’n drie jaar geleden aan, ondertussen zijn er 500 verkooppunten waaronder OKay, Juttu en Bio-Planet.

Contacteer ons
Manon Acke
Manon Acke PR & Communications, Two is a Crowd
Manon Acke
Manon Acke PR & Communications, Two is a Crowd
Over Two is a Crowd

Two is a Crowd gives center stage to purpose-driven brands and non-profits through PR, ambassador marketing, strategic partnerships, fundraising and (editorial) copywriting.

Find out more on our website: https://twoisacrowd.com.

Two is a Crowd
Urban City
Ankerrui 9
2000 Antwerpen